Resum de l’Itinerari Bordàs 08/10/2017

El passat diumenge 8 d’octubre, dins de les activitats de les Jornades Europees de Patrimoni, des de l’Associació dels Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols vam organitzar una passejada comentada i gratuïta, a càrrec de Josep M. Vicens, per conèixre i reivindicar l’obra de Joan Bordàs i Salellas.

Joan Bordàs i Salellas (Figueres, 1888 – Barcelona, 7 de juliol de 1961) va ser un arquitecte català, titulat a Barcelona el 1918, l’obra del qual, inicialment, va estar influïda pel modernisme tardà, però, amb l’edat, el seu estil va evolucionar cap a una marcada influència de l’art déco. Va desenvolupar la major part de la seva activitat al nostre municipi, exercint d’arquitecte assessor de l’Ajuntament, des de 1914 fins a 1955 de forma ininterrompuda, i com a director i professor de l’Escola d’Arts i Oficis.

Una vintena d’assistents van participar en l’Itinerari Bordàs, que va consistir en una enriquidora visita pels projectes conservats i més coneguts d’aquest arquitecte a la ciutat, com el mercat cobert o la barana de la platja. A continuació, durant la passejada, es va fer un repàs d’aquelles obres de Joan Bordàs que en l’actualitat es troben completament o parcialment desaparegudes, com el colomar dels jardins Juli Garreta, els banys de Sant Elm o l’antic casino Guixolense, amb el cine Catalunya; les oficines de Can Ginesta, abans fàbrica la Suberina; o el xalet de Pere Rius, ara el degradat hotel Panorama.

Una visita guiada que va fer gaudir d’allò més als amants de l’arquitectura i de la història del nostre municipi.

By | 2017-10-28T15:17:14+01:00 octubre 8th, 2017|General|0 Comments

Leave A Comment